GAELLUS OPEN AIR 2012: 27 MEI

Welkom op de website van het Gaellus Open Air festival! Gaellus Open Air (G.O.A.) is een eendaags festival. G.O.A. vindt ieder jaar plaats omstreeks eind mei/ begin juni en weet jaarlijks zo’n 1200 bezoekers naar Tienray te trekken. Gaellus Open Air streeft er naar om muzikale kwaliteit te bieden op een laagdrempelig niveau.


Artiesten die de afgelopen jaren op Gaellus Open Air stonden zijn bijvoorbeeld: Face Tomorrow, Kensington, LEFT, Daybroke, Nobody Beats the Drum, Concubine en Early Adopters. G.O.A. streeft naar diversiteit in de programmering, zodat het voor iedereen interessant blijft.

NIEUWS

Dinsdag 2 april 2013: NIEUWE NAMEN GOA'13

De eerst namen voor Gaellus Open Air 2013 zijn bekend.
De organisatie is in volle voorbereiding met de 6e editie van Gaellus Open Air, en daar horen uiteraard ook weer een heleboel artiesten bij. Zo zullen op het hoofdpodium dit jaar onder andere de volgendeacts hun klanken ten gehoren brengen:  BOEMKLATSCHAFTERPARTEES, JAMESTOWN & THE ANEASTETICS. 

Onze Dj Stage zal dit joor gevuld worden met een aantal van de volgende namen: BEPPIE KRAFTWERK, SLEAZY V & KEEZUS CHRISTUS. Als laatste zullen de volgende namen het voorlopige programma van Gaellus Open air compleet maken: DEEP 'N DISCO BOYS, WAYNE YOUNG & BEX.

Blijf ons volgen op Twitter en Facebook en vooral binnenkort op de nieuwe site om de laatste namen te bekijken van Gaellus Open Air. We hopen jullie uiteraard 19 mei weer te zien!!
 


Dinsdag 2 april 2013: Nieuwe website bijna online!!
 

Iedereen zal zich wel afvragen waarom er zo weinig gebeurt op de GOA site. Daar is een simpele verklaring voor. Er is namelijk een nieuwe website op komst.
Deze nieuwe website zal voorzien zijn van wat nieuwe technieken en zal qua overzicht een stuk duidelijker zijn. Dit laat overigens nog 2 weken op zich wachten. Vanaf 15 april zijn we ON AIR. 

Voor het laatste nieuws kijk even op http://www.facebook.com/gaellusopenair?fref=ts
  


Dinsdag 29 mei 2012: HET WAS GEWELDIG!!
 

Een langdurige voorbereiding, grote inzet van vele helpers, het uitstekende weer en de ongelooflijk toffe bands hebben er weer voor gezorgd dat GOA2012 weer goed is verlopen. Maar dit alles was niet te realiseren zonder jullie aanwezigheid. Want ook dit jaar heeft GOA opnieuw een record aantal bezoekers weten te trekken. Met 1300 bezoekers weet GOA meer bezoekers te trekken dan Tienray inwoners telt. Daarvoor willen we alle aanwezige enorm bedanken.
‘Het gaat al vijf jaar lang elk jaar steeds beter en we zijn daarmee dan ook ontzettend blij met het resultaat, maar we zijn nog maar net begonnen!’, aldus de commissie. En dit horen we graag! Want vijf jaar lang hebben we al kunnen genieten van het goed georganiseerde festival. Hieraan willen we nog graag vele jaren toevoegen, maar wel in een stijgende lijn!

Eerst is er nu even tijd voor wat rust waarna we weer kunnen beginnen aan die langdurige voorbereiding. Één ding is zeker voor dit jaar: Het was geweldig!!!

 

 


Maandag 27 mei 2012: WE ZIJN VAN START

Eindelijk is het dan toch zover. De tap is open.., we zijn van start! Met nu al ruim 25 graden op de kwikmeter beloofd het weer een warme dag te worden. Vergeet dus niet wat zonnemelk aan te brengen op de huid. Want verbranden is een veel voorkomend fenomeen op festivals als deze.
Over 15 minuten beginnen we met de eerste artiest met aansluitend de winnaar van Road to Gaellus Open Air, Sunday Zombies & the Brain. We hebben er zin in!      Tot zo!!


 


Maandag 21 mei 2012: NOG 145 UUR, EEN PAAR MINUTEN EN ENKELE SECONDEN...


Nog maar 6 zonsopkomsten en dan zit het wachten er dan toch eindelijk op. Gaellus Open Air 2012 gaat plaatsvinden! Berustend op de weerberichten mogen we rekenen op een zonnetje en een aangename temperatuur. Zou er plotseling toch een regenbui komen aanwaaien, dan zullen er regelingen worden getroffen zodat we allemaal alsnog droog blijven!
Het terrein is open vanaf 14:00 uur waarbij we starten met een akoestische set van Song of Aran !. Tussen de bands zullen verschillende Dj’s een lekker muziekje draaien. Hieronder alvast het tijdschema....
 

14:00/15:00    Songs of Aran
15:00/15:30    Sunday Zombies & The Brain
16:15/16:45    Christopher Green
17:30/18:15    Yesterday’s Men
19:00/19:45    Antillectual
20:30/21:15    Bombay Show Pig
22:00/23:00    Dearworld
24:00/01:00    Baskerville


 


Maandag 30 april 2012: LINE-UP COMPLEET

Het programma van Gaellus Open Air 2012 is compleet! Aan de line-up van het gratis toegankelijke festival naast OJC Gaellus zijn nog eens twee namen toegevoegd. Het duo van Bombay show Pig  (Alternatief / Noise Rock/ Rock), welke al velen hebben weten te verassen met hun eigen visie op bepaalde genres, en het duo van Baskerville (Electronisch)  zullen de avond knallend afsluiten. De heren van Baskerville hebben al heel wat podia hun eigen gemaakt. Met Sziget en Lowlands op hun lijstje zal Baskerville 27 mei ook het GOA podium toe-eigenen.Beide duo’s produceren muziek waar je onmogelijk op kunt stilstaan. Met Baskerville, Dearworld en Bombay Show Pig mogen we met een gerust hart opmerken dat deze dag zich zonder twijfel naar een climax werkt. En zelfs verder!
Kijk voor de volledige line-up onder het kopje programma.

Vergeet niet dat we ook dit jaat weer een Dj stage hebben.
Met deze keer de volgende namen:
Niks Draait Door, Dansvoer, Canix Allstars, Gaellus Girly Boys, Team Rocket en Pronkjong & Mooiboy


 


 

Maandag 2 april 2012: NIEUWE NAMEN

De organisatie van Gaellus Open Air viert het warme seizoen dat ons tegemoet komt. Want met een handje vol namen komt de organisatie alweer met een nieuwe portie festival informatie. De nieuwe namen zijn Dearworld (Electro / Rock / Techno), Antillectual (Punk / Rock), Yesterday's Men (Indie / Klassieke invloeden) en Klankarbeit (Minimal / Techno). Daarnaast komt Studio Giftig (Kunst) de diversiteit op het terrein vergroten. Meer artiesten worden binnenkort bekendgemaakt.
Zoals je zojuist hebt gelezen, biedt GOA weer de nodige variatie wat betreft muziek en alles daar omheen. Reden genoeg om even een bezoekje te komen brengen.

TIP: klik hier


Maandag 19 maart 2012: DRIE EERSTE NAMEN GOA2012

Gaellus Open Air komt met de drie eerste artiesten. Antillectual (Punkrock), Christopher Green (Singer-songwriter) en De Reserveploegen (Disco house) zijn bevestigd voor de komende (vijfde) editie van Gaellus Open Air. Deze acts zullen op 27 mei 2012 te zien zijn op het grasveldje naast Gaellus. Een toegangskaartje bemachtigen…? Dat is niet nodig, want zoals merendeel wel weet, is Gaellus Open Air gratis toegankelijk voor iedereen.
 


Maandag 12 maart 2012: WINNAAR ROAD TO GAELLUS OPEN AIR

De winnaar van Road to Gaellus Open Air is bekend! De eer is aan Sunday Zombies & The Brain om het hoofdpodium van GOA2012 te openen. Op een finaal unieke methode weet deze band het publiek te verrassen. Vage vogelmaskers en percussie op olievaten zijn ingrediënten voor dit opmerkelijke recept. Daarnaast kun je ook nog eens genieten van een ontzettend vette stem van de frontman Jules Fransman.
De klanken van deze dark-chille-funky-reggea-metal-band zullen de eersten zijn op Gaellus Open Air. En na de ervaring van afgelopen vrijdag mogen we oprecht laten weten dat dit de gepaste klanken zullen zijn! Zorg dat je erbij bent want dit wil en mag je echt niet missen!
 


Dinsdag 7 februari 2012: ROAD TO GAELLUS OPEN AIR  (9 maart)

Aleer we mogen genieten van de vijfde editie van GOA mogen hieraan slechts even likken. Op 9 maart met Road to Gaellus Open Air krijgen talentvolle bandjes en nieuwe artiesten een kans zich in het programma van GOA 2012 te voegen.  Het is aan de winnaar de eer het hoofdpodium te openen. Opgeven kan vóór 29 februari via http://soundcloud.com/gaellusopenair, of stuur een mail naar bands@gaellus.nl.

 

 


Maandag 28 november 2012:  DATUM GAELLUS OPEN AIR 2012

De datum voor alweer de vijfde editie van GOA is bekend.
Kom 27 mei op Eerste Pinksterdag naar OJC Gaellus en geniet!